6 februari 2022
14:30

FC Möllan

Referat: AIF Barrikaden - FC Möllan

Till att börja måste jag även i skrift påtala det jag skröt om före och under matchen för såväl spelare som domare – att vi i matchen i fredags och denna tillsammans använt hela 30 spelare och att ingen dubblerade. Men även om det inte är så annorlunda än vi brukar ha det så är det ju än mer anmärkningsvärt, och säkert närmast unikt på småklubbsnivå i hela landet, att spela sin fjärde utomhusmatch för året den 6:e februari

Startelva: C-G – David G, Viktor T, Chanon, Gustav – Mathias E, Shershah, Daniel W – Aman, Pontus, Markus

Började på bänken gjorde:
David L som kom in som vänsterback efter 33 min, en position han spelade i matchen ut.
Godi som kom in som vänsterytter efter 35 min, en position han spelade i tills han blev utbytt 5-10 min före slut.
Mohammed som kom in som central mittfältare efter 38 min, en position han sedan spelade i tills han blev utbytt 5-10 min före slut.
Simon W som spelade hela andra halvlek som mittback.

Vi bytte dessutom runt en hel del inom laget och det var bara C-G i målet (som gjorde en fullödig come-back i sin 822:a Barrikadenmatch i sin 36:e säsong i föreningen).

Möllan tog ledningen redan i 8:e min efter ett högerinlägg som stöttes in från nära håll. C-G var genom en snabb reflex på bollen men kunde inte hindra den från att gå in. I den 14:e min kvitterade vi när Shershah slog en perfekt boll i djupet till Markus som fri med målvakten avslutade säkert.

Resten av halvleken kännetecknades av massor av avslut och massor av målchanser. Tre av dem resulterade i mål. Vi tog ledningen i den 33:e min när Pontus ”frispelade” (fanns en släpande motståndare som upphävde offsiden men aldrig kunde ingripa) Markus som inte heller den här gången hade några svårigheter att få bollen i mål. Bara 3 min senare ökade vi på den till 3-1 när Aman fri med målvakten (efter assist av vem?, här fanns det många bud, den mest angelägna var Pontus men här krävs det nog lite djupt grävande vad han än må säga:)) gjorde en lightversion av Rosenbergs berömda mål mot Salzburg när han rundade målvakten men istället för att lägga in bollen i det i princip helöppna målet vänta med avslutet och först grundlura en tillstötande försvarare innan han rullade in bollen. Det sista målet i halvleken gjordes av Möllan i den 43:e min som en följd av ett missförstånd mellan en utrusande C-G och en av våra backar.

Därutöver alltså många andra farligheter åt båda håll. Bara några minuter efter vårt 3-1-mål kom den – eller rättare sagt de – situation/-er där bollen studsade fram och tillbaka på mållinjen hur många gånger som helst och minst en gång i stolpen där det borde vara närmast omöjligt att inte få in ett 4-1-mål men vi ändå inte lyckades med det.

Andra halvlek blev väldigt annorlunda. De endast två riktiga målchanser som skapades var båda Möllans. I den 49:e min såg det ut att bli ett mål väldigt snarlikt deras första men den här gången gjorde C-G en för honom typisk lite udda reflexräddning med foten till hörna. Kvitteringen till 3-3 kom istället i den 66:e min och därmed var det alltså ”slutmålat” för dagen. Vi hade en hel del skapligt anlagda anfall men kom inte till ett enda avslut på mål. Parentetiskt kan nämnas att de tre vi hade utanför/ovanför målramen avlossades alla av Mohammed, dock inget av dem särskilt farliga.

Det man minns mest av den senare halvan av andra halvlek var det sanslöst usla vädret som t.o.m. ställde vädret i fredagsmatchen i skugga. Regnet bara ökade för varje minut och övergick i snö från en himmel som såg ut att förebåda en snar natt och ovanpå detta en allt mer tilltagande vind. Spelmässigt blev det allt mer hawaii där de bägge lagen ofta när de vände spelet kunde anfalla med numerärt övertag men där anfallen alltid rann ut i sanden.

Totalt sett en underhållande match i väldigt kamratlig anda och med ett slutresultat som får anses rättvist.

Statistik: (våra siffror först) Hörnor: 1-3 Avslut på mål: 10-10 (!) Avslut utanför: 5-4

Jag får väl avslutningsvis be om ursäkt för att jag glömt att lägga in matchen i kalendern på hemsidan. Dock verkade djungeltrumman ha varit flitigt använd eftersom det under matchens gång hela tiden tillkom fler Barrikadensupportrar.